torsdag den 3. oktober 2013

Hvidløgssuppe på LCHF-manér: Riiiigeligt smør, sprød bacon og masser af fløde!


For de uindviede virker hvidløgssuppe måske lidt overvældende og mærkeligt, men ÅH hvor er det bare GODT! Det er en af Jennifers absolutte yndlings-koldtvejrs-retter, som minder om Østrig, sne og skiferier. Hvidløgssuppe er en af de bedste og mest cremede supper - og så passer det bare perfekt til det kølige efterår, der har sneget sig ind på os nu.

Til aftensmad for to personer (eller forret til fire - det virker den også godt til):
4 løg
3 hele hvidløg - altså ikke 3 fed, men 3 HELE (jep - det er godt, vi lover det)
1 liter fløde
1 liter grøntsagsbouillon
Godt med smør
1 bundt persille
Salt og peber

Hak løg og hvidløg og sauter det i rigeligt smør.
Tilsæt fløde og bouillon og kog suppen op.
Blend suppen.
Lad den koge, til den får en lidt tykkere konsistens. Du kan også "jævne" ved at tilsætte et par spsk philadelphia - det bliver retten bestemt ikke ringere af.
Tilsæt til sidst finthakket persille og smag til med salt og peber.

Vi spiste det med smørstegte finthakkede svampe, sprøde bacontern og ostechips. Det var drønlækkert!

Og som sagt - den kan ikke anbefales nok. Prøv den! :)

Follow on Bloglovin

2 kommentarer:

  1. Årh... det lyder helt vildt lækkert! Og os lidt grænseoverskridende ;) Den må prøves snarest! Tak for god inspiration.

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha ja det er lidt grænseoverskridende - særligt når man står med ALLE de fed hvidløg og skal overbevise sig selv om, at det er en god ide ;) Men det er det altså - Amager halshug! :) Giv lige lyd, hvis du prøver den!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...