torsdag den 17. oktober 2013

LCHF-havregrynskugler - uden havregryn, selvfølgelig


Der er poppet endnu en ide op på Instagram, som vi var nødt til at prøve af - og hey, apropos Instagram - skal du ikke også følge os derinde? @lchfhverdag :)

Denne gang er det "havregrynskugler" - eller det, man i Sverige kalder chokladbollar. Egentlig har disse "havregrynskugler" intet med havregryn at gøre. De er lavet med kokosmel. Men de minder om i både udseende og smag.

Til 16 kugler:
100 g blødt smør
3 dl kokosmel - plus ekstra til at rulle kuglerne i
1/2 dl mandelmel
1/2 - 3/4 dl kakaopulver (smag dig frem til, hvor meget du skal have i)
2 spsk sukrin (eller andet sødemiddel)
1/2 tsk vaniljepulver

Ælt det hele godt sammen og form det til små kugler.
Tril kuglerne i kokosmel.
Sæt på køl, til de skal spises.

Der er lidt julestemning i det lille hjem nu ;)


Follow on Bloglovin

9 kommentarer:

  1. Uhmmm! Er mandelmelet den der fedtreducerede man køber eller er den hjemmemalet? Ja, man kan sikkert bruge begge dele tænker jeg, men hvilken brugte du?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Snullemor

      Vores mandelmel er købt i Sverige. Der står ikke fedtreduceret på den - bare at det 100 % er mandler, der er malet til mel. Så vi ved ærligt talt ikke, om de kunne have gjort det, uden at skrive det. Det minder dog i konsistens om mandelmel, man selv laver.

      Slet
  2. Åh... dom ser ju så goda ut! Måste jag testa!

    SvarSlet
  3. Svar
    1. Det ved jeg faktisk ikke - vi har ikke selv proevet det. Maaske gaar det uden - maaske kan du erstatte det med fx sesammel eller hasselnoeddemel eller lignende. Giv endelig lyd, hvis du proever noget, saa vi kan skrive det paa som en mulighed for mandelallergikere.

      Slet
  4. Rigtig lækre og nemme og lave :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Lækkert at høre, det er vi glade for, du synes :)

      Slet
  5. Kan man bruge noget andet i stedet for kokosmel?

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...