onsdag den 27. november 2013

LCHF: Græsk farsbrød med tzatziki


For dælen - vi har haft travlt den sidste uges tid! Alt for travlt til at opdatere bloggen (og i stor grad også Instagram). Heldigvis har vi haft travlt med at have det hyggeligt og lave gode ting, så det er ikke helt slemt. Og nu skal vi nok prøve at være lidt mere både her og på Instagram igen.

Begge steder er der forresten på det sidste kommet rigtig mange nye følgere. Rigtig meget velkommen til - vi håber, I kan lide det, vi laver :)

Selvom vi har haft travlt, har vi alligevel lavet en masse dejlig LCHF-mad, så der er rigeligt af opskrifter klar til at blive delt nu. Farsbrødet her er græsk inspireret - med feta, oliven og oregano. Det smager skønt - og så passer det jo sig selv i ovnen, så det er også nemt.

Vi brugte:
1 hakket løg
4 pressede fed hvidløg
800 g hakket svinekød
2 æg
1 bøtte feta i tern
1 lille glas sorte oliven i skiver
Salt, peber og oregano
2 pakker bacon i skiver

Bland alt undtagen bacon til en fars. Læg den på bagepapirsklædt plade og form den aflang.
Dæk den med bacon.
45 minutter i ovnen ved 175 grader.

Vi serverede den med ovnbagte rodfrugter og tzatziki.

Tzatziki:
1 agurk
3 pressede fed hvidløg
Et par store spsk græsk yoghurt
Salt og peber

Riv agurken på den fine side af rivejernet.
Hæld salt over agurken og lad den dryppe godt af i en fin si.
Efter 10 min - pres agurken så det sidste væde kommer væk.
Bland med græsk yoghurt, hvidløg og smag til med salt og peber.

Follow on Bloglovin

3 kommentarer:

  1. Det ser lækkert ud - det må vi have til aftensmad i morgen :) Tak for opskriften :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak og velbekom :) Haaber, det smagte dejligt!

      Slet
  2. Rodfrugter er ikke lchf

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...