torsdag den 14. august 2014

LCHF-"butterdejs"-skinkestang


Vi er med i en Facebook-gruppe, hvor LCHF'ere er super gode til at dele opskrifter og bakke op om hinanden. Det er rigtig dejligt! En af de ting, der har været meget populære derinde på det seneste, er en opskrift på stromboli - en dej, der minder om butterdej.

Den skulle vi selvfølgelig også prøve af - lavet som den klassiske skinkestang fra barndommen. Dejen kan selvfølgelig også fyldes med alverdens andre lækre sager, så det er bare med at komme i gang med eksperimenterne!

Tilføjelse januar 2016: Vi er blevet gjort opmærksom på, at opskriften oprindeligt stammer fra denne blog - det fremgik ikke af den tråd på Facebook, hvor vi fandt opskriften. Vi beklager.

Dej til 1 stang (aftensmad til 2, hvis der er godt tilbehør til):
140 g revet mozzarella (købt revet - frisk mozzarella er for våd til dette)
1 æg
4-5 spsk pofiber (det kan også erstattes med fiberhusk, så skal du måske bruge lidt mere)

Smelt osten i en gryde med slip let belægning.
Når osten er helt smeltet: Tag gryden af varmen og rør æg og pofiber i, til dejen samler sig til en blød bold. Tilsæt evt. mere pofiber, hvis dejen ikke hænger godt nok sammen.
Rul dejen ud mellem to lag bagepapir - den skal være max 2 mm tyk.

Fyld:
1 pk skinkestrimler
5 store champignoner
1/2 pk Philadelphia
1/4 bundt purløg
Salt og peber

Skær champignonerne fint og klip purløg.
Bland alle ingredienserne og smag til med salt og peber.

Fordel fyldet på dejen, og skær strimler af dejen:


Fold derefter dejen sammen om fyldet, først strimlerne i siden og til sidst enderne:


Bag 25 min ved 175 grader varmluft, til dejen er brun og sprød.

Follow on Bloglovin

Vores indlæg kan indeholde links til produkter fra LCHFbutikken, hvor vi får kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til produkter, vi selv bruger og er tilfredse med.

10 kommentarer:

 1. Den ser super lækker ud. Den skal da prøves :-)

  / Mette - www.ensunderehverdag.com

  SvarSlet
 2. Det ser alt for godt ud :) Det må jeg nok hellere snart få prøvet. Tror du man kan slippe afsted med at bruge emmentaler i stedet for mozzarella?

  Vh. Britt
  http://fitnlowcarb.wordpress.com/

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh det ved vi godt nok ikke lige - vi har ikke prøvet med andet end mozzarella, som alle andre også brugte. Vi ved ikke, om det er særligt elastisk ift. andet ost eller noget. Men måske :) Giv gerne lyd, hvis du prøver det af :)

   Slet
 3. Hvordan har I fået jeres dej til at hænge sådan sammen?
  Tog i den smeltede ost over i noget andet inden I rørte ægget og pofiberen i?
  Jeg synes nemlig, at fremgangsmåden er svært beskrevet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Beklager, vi har lige rettet teksten til, så det måske giver mere mening. Når osten er smeltet, skal gryden af varmen og så skal æg og pofiber røres i. Håber, du kan få det til at virke nu :)

   Slet
 4. Hej - faltsik er det min oprskrift og jeg vil ikke gå i små sko, men jeg vil gerne have at du linker til min opskrift så folk kan se, hvor den kommer fra. Det er helt almindelig kotume - tak.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Johanne. Det ved vi skam godt, at det er, hvilket du også vil se på øvrige opskrifter, hvor vi har ladet os inspirere fra andre. I dette tilfælde fandt vi dog opskriften i en tråd på Facebook, hvor det ikke var oplyst, at den stammede fra dig. Vi beklager - det er nu tilføjet. Venligst, Jennifer

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...