lørdag den 9. august 2014

Test: Microplane mandolin-jern


Vi har endnu engang haft fornøjelsen af at teste nyt køkken-legetøj fra Hamonoya. Denne gang er det mandolin-jernet fra Microplane, vi har fået lov til at afprøve. 

Mandolinjernet kan både skære almindelige skiver og julienne-stave. Skæret til julienne kan klikkes fast bagpå, når det ikke bruges - på den måde er det også lidt sværere at få det væk i den store køkkengrejs-skuffe. 

Jernet kan indstilles i tre forskellige tykkelser, så man kan få lige præcis den slags skiver eller stave, man har brug for. Det sætter vi pris på, for der er stor forskel på, hvor tykke vores squash-lasagneplader, agurkesalats-skiver osv. skal være. Smart! Tykkelsen styres med en lille skydeknap på siden af jernet - hvor man også kan "lukke" jernet, så man ikke kan komme til at skære sig på det, når det ligger i skuffen. 


Vi testede både julieen-stave og skiver. Ved de almindelige skiver gik det super fint derudaf - det er et godt skær, man holder godt på håndtaget, og det står skridsikkert på bordet. Dog sidder skæret ikke voldsomt langt fra håndtaget, så når man vil lave squash-plader, er man nødt til at skære squashen over til flere omgange. 

Julienne-stavene havde vi lidt flere problemer med - det var altså lidt småsvært at få skæret til at samarbejde her, især ved den hårde gulerod. Vi prøvede at bruge den slæde, som følger med til at beskytte fingrene (øverst på det øverste billede), men det gjorde desværre ikke arbejdet nemmere. Slædens pigge holdt ikke grøntsagerne særligt godt fast - og der var et stort spild ved gulerødderne, fordi slæden ikke kunne holde dem fast nok til, at man kan skære den sidste del. På det punkt har vi altså haft bedre erfaringer med andre mandolinjern. Slæden virker til gengæld fint med fx squash til skiver. 

Men alt i alt - et okay produkt, især til de almindelige skiver. Man har et betydeligt bedre greb på denne, end øvrige mandolinjern vi har prøvet. Og med lidt tålmodighed, kan man nok også få gulerods-julienne på bordet. 

Mandolin-jernet fra Microplane sælges ved flere af landets isenkræmmere. Prisen er 299,95,-

Hvad julienne-stavene blev brugt til, deler vi i morgen :)

Indlægget er bragt i samarbejde med Hamonoya - men alle holdninger i indlægget er 100 % vores egne.

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...